Ett villalarm skrämmer bort tjuven

Ett villalarm skrämmer bort tjuven

Genom att installera ett villalarm kan du i många fall skrämma bort potentiella inbrottstjuvar. Även om larmet inte är en garanti för att din villa inte kommer bli måltavla för ett inbrott, försvårar larmet jobbet för tjuven och ökar risken för att inbrottstjuven blir sedd och åker fast. Om det är uppenbart att din villa är larmad kommer tjuven sannolikt att leta efter ett enklare mål.

Så får du ut mesta möjliga av ditt villalarm

Genom att ha följande i åtanke kan du maximera nyttan av ditt villalarm:

  • Se till att använda en skylt i trädgården och dekaler på fönstren som berättar att din villa skyddas av ett larmsystem.
  • Kontrollera regelbundet att skylten är synlig och inte har täckts av buskage eller dragits upp av husdjur eller barn i området.
  • Välj ett villalarm som har rörelsedetektorer samt larmar alla dörrar och fönster som en tjuv kan använda för att ta sig in i villan.
  • Överväg även att använda dig av sensorer som känner av när en fönsterruta krossas, som då sätter igång larmet och gör alla i närheten uppmärksamma på det pågående inbrottet. Vissa sensorer kan även upptäcka plötsliga stötar och kan sätta igång larmet om någon försöker sparka in dörren.
  • Lämna aldrig lösenordet till ditt villalarm på, eller i närheten av, den central där du larmar på och av ditt larm.

Lär känna dina grannar

Komplettera gärna ditt villalarm med att lära känna dina grannar. Grannar som ser efter varandra utgör nämligen ett bra komplement till larmsystemet. Träffa dina grannar öga mot öga så du kan be dem hålla koll på din villa när du är borta. Tänk dock på att inbrottstjuven i många fall är någon du känner, t.ex. en granne.

Om ditt bostadsområde inte redan har en grannsamverkan, bör du även överväga att organisera en sådan. De flesta lokala polismyndigheter kan hjälpa dig att planera och organisera ett sådan program för att säkerställa att inte bara dina ägodelar, utan även dina familjemedlemmar är trygga och säkra. Genom att regelbundet patrullera i ert bostadsområde på kvällar och nätter, har ni större möjligheter att upptäcka eventuella inbrottstjuvar och göra ett envarsgripande och/eller larma polisen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *