SMS-lån trots betalningsanmärkningar

Vill du ansöka om ett SMS-lån men grämer dig över att du har en eller flera betalningsanmärkningar? Kan man få ett lån om man har betalningsanmärkningar? Ja, det kan man, men långivarna har olika villkor så det vill till att man jämför noga. Det beror också på ett antal faktorer, vilket vi ska ta och gå igenom här.

Ta dig en funderare först

Ofta kan det vara ett varningstecken om man har en eller flera betalningsanmärkningar. Fundera därför först på om det är en bra idé att ta ett SMS-lån. Med det sagt finns det lägen då det kan vara befogat att ansöka om ett SMS-lån trots att man har en betalningsanmärkning.

Det är aldrig bra att ha en betalningsanmärkning, men faktum är att det kan finnas olika bakomliggande skäl. Orsaken behöver inte alltid vara en dålig ekonomi. Det händer till exempel att folk får betalningsanmärkningar på grund av slarv eller glömska. Kanske handlar det om att man har tagit en längre semester och under tiden har en faktura hunnit förfalla.

Hur får man en betalningsanmärkning?

Du får en betalningsanmärkning om Kronofogden registrerar ett ärende på dig. Det kan hända om du får en faktura som du inte betalar och därefter inte heller betalar den påminnelse som företaget i fråga skickat till dig. Då kan ärendet gå till Kronofogden som i sin tur försöker reda ut det hela med dig. Om du får en uppmaning fån Kronofogden är det viktigt att betala på en gång eller ta kontakt med dem för att undvika att få en betalningsanmärkning. En betalningsanmärkning syns vanligtvis på din kreditupplysning i tre år efter att du fått den. Uppgift om misskötta kontokortskrediter ligger kvar i två år.

Tänk på att det även kan hända att du får en betalningsanmärkning av misstag. Då är det viktigt att så fort som möjligt ta kontakt med företaget i fråga och med Kronofogden så att ni kan reda ut det hela.

Så ansöker du om ett SMS-lån

Först och främst kan det vara en god idé att ta en titt på din egna kreditupplysning. Kanske har det gått tillräckligt lång tid innan du fick en betalningsanmärkning och då har du ingen anledning att oroa dig. På UC:s hemsida kan du begära ut en kreditupplysning på dig själv. Det kostar inte många kronor. Även om du har en eller flera betalningsanmärkningar finns det flera långivare hos vilka du kan få lån. Det är ingen idé att ansöka hos dem som uttryckligen säger att de inte godtar betalningsanmärkningar.

Det är flera faktorer som avgör om du kommer att beviljas ett lån om du har betalningsanmärkningar. Långivaren gör nämligen en sammanvägd bedömning när de tittar på din ansökan. När det gäller betalningsanmärkningarna kan de till exempel titta på hur många de är, när de inträffade och hur stora belopp det handlade om. Var det länge sedan de ägde rum kan det öka chansen att du får ett lån. Om du däremot har fått många anmärkningar nyligen och på kort tid kan det bli svårare. Sedan tittar man också på din betalningsförmåga i övrigt, hur stor inkomst du har och hur många andra krediter och lån som finns registrerade på dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *