Hur tryggt är det med ett hemlarm?

Hur tryggt är det med ett hemlarm?

Sätt upp ett larm och slipp inbrott. Ja, så enkelt är det inte, men ett hemlarm har en avskräckande effekt för inbrottstjuven. Branschorganisationen har undersökt alla inrapporterade inbrott under en längre period. De har kommit fram till att en bostad utan larm löper tre gånger så stor risk att drabbas av inbrott än en som har ett larm installerat.

Flera av de hemlarm som finns på marknaden innehåller mer är bara inbrottslarm för att öka din trygghet. Det kan till exempel handla om larm vid rök- och brandutveckling, strömavbrott och överfall i hemmet. Alla momenten tillsammans bidrar till ett tryggare boende.

En annan faktor att ta hänsyn till är om det ingår väktarutryckning med eller utan kostnad i ditt abonnemang. En väktare som åker ut vid larm och även går in och tittar igenom hela bostaden är en viktig trygghetsfaktor att ta hänsyn till när du gör ditt val.

Vid ett inbrott ljuder ett larm. En del företag har en signal både inomhus och utomhus. Andra har endast signal som ljuder inomhus. Inbrottstjuven vill inte få stor uppmärksamhet så de har tagit reda på vilka företag som har olika sorters larmsignaler. Helt klart föredrar gärningsmannen ett larm som endast ljuder inomhus.

Vad säger inbrottstjuvarna om larmen?

  • De har lärt sig hur man kopplar förbi ett antal larm, men nu kommer det fler och fler avancerade larm på marknaden som faktiskt avskräcker dem.
  • Om larmet går så räknar de med att hinna göra sitt inbrott på några minuter och ändå hinna därifrån innan väktare kommer på plats. Övervakningskamera har en avskräckande effekt eftersom det underlättar identifieringen av gärningsmannen.
  • I ett område där husen står tätt är det helt klart så att man väljer att göra inbrott där det inte finns ett larm. Varför välja en fastighet med larm när allt kan ske i tysthet?
  • En fastighet med överdrivet många skyltar om att det är larmat för tanken till att det finns gott om attraktivt stöldgods i huset.

Vad säger försäkringsbolagen om larm?

Flera av försäkringsbolagen ger dig en lägre premie om du installerar ett larm i din bostad. De är väl medvetna om att du kan drabbas av inbrott ändå, men risken minskar i alla fall med ett klokt val av hemlarm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *