Varför skaffa företagslarm?

Om man inte jobbar i en brotts utsatt bransch kanske man inte känner något större behov av ett företagslarm. Det kan dock övervägas att åtminstone titta närmare på det – kanske kan du också dra nytta av fördelarna?

Billigare försäkringspremie med bra företagslarm

För att få de allra bästa försäkringspremierna så måste man ofta ha ett företagslarm. Till exempel kan följande säkerhetsåtgärder minska försäkringskostnaderna:

  • Inbrottslarm
  • Övervakningskameror
  • Brandlarm.

En lägre försäkringspremie är något man bör ha i åtanke när man överväger kostnaderna för ett företagslarm. Säg att försäkringspremien minskar med 10 % om du har god säkerhet i verksamheten – i praktiken kan du då räkna med att det totala priset för säkerheten är 10 % lägre än det du betalar till säkerhetsföretaget.

Priset på försäkringspremien kan räknas ut genom att man uppskattar hur många procent ett företagslarm sänker risken för exempelvis inbrott.

Sov bättre om natten

Det finns ett antal studier som visar på att risken för inbrott är större om man saknar larm. Förvisso gäller finns merparten av forskningen på hemlarm, men man kan anta att en överlappning finns.

De flesta är dock eniga om att ett inbrottslarm bör kombineras med andra säkerhetsåtgärder för att effekten verkligen ska bli god. Det kan till exempel handla om att man samtidigt har kameraövervakning och väktarutryckning. Som företagare är din verksamhet ditt levebröd – och med bra säkerhetsåtgärder blir det lättare att sova om natten.

Tryggt för personalen

För dig som till exempel driver en butik inom ett brottsutsatt segment, så som en juvelerarbutik, så är det viktigt att dom i personalen känner sig trygga. Genom att tala med en larmoperatör kan du få en skräddarsydd lösning som passar just för din butik. För en smyckesbutik kan det vara aktuellt med ett överfallslarm som personalen antingen kan bära på sig, eller som finns placerad på ett diskret ställe i butiken. Under disken är ett exempel på ett sådant ställe.

Företagslarm med kameraövervakning ger dig full koll

Idag finns mängder av smarta lösningar för kameraövervakning, så att du kan ha full koll på vad som sker på egendom. Tänk dock på att läsa på först vilka regler som gäller, så att du inte bryter mot lagar kring datainsamling. Talar du med en larmoperatör kan de ge dig hjälp i frågan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *