Vad kan man få för hjälp av en guldsmed?

Guldsmed är ett hantverksyrke som kräver noggrannhet och fingerfärdighet. En person som är verksam inom yrket kan hjälpa till med mycket – främst när det kommer till smycken. Man kan till exempel få hjälp att reparera ett smycke som gått sönder, att göra om ett gammalt smycke för att få en annan design eller att tillverka ett helt nytt smycke – till exempel en vigselring. Läs mer om dom olika tjänsterna här.

En guldsmed kan tillverka nya smycken

Att en guldsmed arbetar med att tillverka smycken är kanske inte någon nyhet men däremot kanske inte alla känner till att man kan få hjälp att ta fram sina drömmars smycken. En guldsmed tillverkar alltså inte bara smycken utifrån eget tycke och smak – utan kan även designa ett utifrån kundens egna tankar och idéer. Det är till exempel inte helt ovanligt att en del personer har en tanke om hur denne vill att sin vigselring ska se ut – och då kan guldsmeden förverkliga denna dröm.

Hos Guldexperten finns branscherfarenhet och sakkunskap.

Reparation av smycken

En guldsmed kan även hjälpa till att reparera smycken som gått sönder. Kanske är det ett arv eller bara någon extra omtycks som inte kan bytas ut mot något nytt – då kan man lämna in smycket och få det lagat. Man kan till exempel reparera smycken som fått slitningar av mycket användande men man kan också få hjälp att göra både halsband, armband och ringar både större och mindre. Fler möjliga reparationer för smycken är:

  • Översyn av fattningar och ädelstenar
  • Byte av lås på exempelvis halsband eller armband

Ombearbetning av smycken

Ombearbetning av smycken är även det något som en guldsmed kan erbjuda. Det innebär att man förändrar ett gammalt smycke. Det kan handla om små detaljer eller att göra en helt ny design av ett befintligt smycke. En gammal guldring kan till exempel smältas ner och bli ett par örhängen eller en helt ny ring – det kan vara ett bra alternativ om man har ett smycke i sin ägo som man inte gillar, men som man heller inte vill göra sig av med.

Ringar, berlocker och annat kan även förändras med gravyr. Detta är vanligt i förlovnings,- och vigselringar men fungerar även på andra typer av smycken som man vill göra mer personliga och unika.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *