Jämför flera svenska kreditkort enkelt – tre fördelar

Att skaffa kreditkort kan vara praktiskt på flera vis. Samtidigt finns det en uppsjö varianter och upplägg. När kunder jämför Svenska kreditkort visar det sig snabbare vad som är av intresse. Här följer några fördelar som kan följa av att studera de olika alternativen.

  • Få mer för pengarna genom bonus, återbäring och samarbeten. Kreditkorten är framtagna för att skapa mervärde åt användaren, och ges ibland till och med ut av specifika bolag, som t.ex. resebolag, matkedjor eller vitvaruföretag. Om man är storkund hos en samarbetspartner kan ett svenskt kreditkort skapa fina erbjudanden och belöningar.
  • Ta del av bra reseförsäkringar vid betalning med kreditkortet. Fördelen hos många kreditkortsutgivare är att de har bra försäkringar, och detta gäller i regel särskilt för resor. Kolla alltid det finstilta hos respektive kortutgivare, men detta är en anledning till att många betalar sina resor med kreditkort.
  • Skapa en god uppsikt över månadens konsumtion. Med ett kreditkort betalas shoppingen först i efterhand, vilket kan upplevas som en osäkerhet för den som ännu inte har ett kreditkort, men faktum är att det även kan innebära bättre koll på vilka inköp som har gjorts, då allt sammanställs på en och samma faktura.

Håll koll på krediträntan

Det är långt ifrån alla kreditkortsanvändare som utnyttjar sin kredit, men om man någon gång behöver göra det, och alltså inte kan betala hela månadens faktura på samma gång, är det viktigt att känna till vad krediträntan ligger på. Det är ganska vanligt att räntan varierar beroende på belopp, och samma kortutgivare kan ge olika ränta till olika kunder beroende på deras betalningsförmåga, så det är därför viktigt att varje enskild kortägare tar reda på vad som gäller för hen. Om man däremot betalar hela månadsfakturan i tid tillkommer förstås inga extra kostnader.

Svenska kreditkort utan avgifter och valutapåslag

Beroende på kortutgivare och korttyp kan det ibland tas ut en årsavgift för kortet. Överväg noga om fördelarna genom ev bättre bonus och bättre försäkringsvillkor är värda den kostnaden. För många är det mer lönsamt att satsa på ett kort utan kostnader. För den som reser mycket kan det också vara väl värt att kolla upp vad de olika kreditinstituten har för policy kring köp i utländsk valuta. Här kan det finnas stora pengar att spara genom att jämföra korten mot varandra. En växlingsavgift på 3% är inte ovanligt, men växer snabbt till stora summor som försvinner i tomma intet. Se därför till att kreditkortet passar för den livsstil som du lever, och låt kortet skapa mervärde i vardagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *