Allt du vill veta om smslån – det bra och det dåliga

Ett smslån är ett lån utan säkerhet som konsumenter kan ta för att få bukt med problemet att det återstår för mycket månad i slutet av lönen. Denna typ av låneprodukt har ofta en förhållandevis hög ränta och det kan även finnas dolda avgifter som du måste betala. Så även om det kan vara lockande att ansöka om ett sådant här lån behöver du tänka dig för innan du gör detta. Dessutom behöver du noggrant läsa igenom villkoren för lånet innan du ansöker och försäkra dig om att du begriper dig på dessa.

Men förutsatt att du har gjort som vi har rekommenderat dig ovan kan det faktiskt finnas situationer då det ändå kan vara ett bra val att ta ett lån ur Snyggos lista med smslån. Detta gäller inte minst om du överlag har en förhållandevis god ekonomi och snabbt behöver få tillgång till pengar. Pengarna kan du sedan betala tillbaka när du får nästa lön och på så vis är dina ekonomiska bekymmer ur världen. Läs vidare för att få mer information om dessa lån!

Begreppet smslån är egentligen lite föråldrat enligt oss

När det kommer till dessa lån finns det vissa saker som du kanske bör känna till. Till exempel ligger det till som så att:

  • Begreppet egentligen är lite föråldrat. Begreppet “smslån” är faktiskt lite föråldrat, i ärlighetens namn. Det består trots allt av två ord som har slagits samman: “sms” och “lån”. Men det finns inte särskilt mycket med dessa lån som har med sms (textmeddelanden) att göra. Däremot kunde man tidigare ansöka om lånen på precis detta sätt, men idag är det vanligare att man ansöker via en hemsida.
  • Dessa lån har vanligtvis en hög ränta. Dessa lån klassas ofta som högkostnadskrediter. Detta betyder att de har en förhållandevis hög ränta jämfört med majoriteten av de övriga låneprodukter som cirkulerar på den svenska finansmarknaden. Det är förstås någonting som du bör vara medveten om när du överväger att teckna ett sådant här lån. Å andra sidan brukar lånebeloppet också vara relativt litet.
  • Pengarna måste betalas tillbaka. Precis som fallet är med alla andra konsumentkrediter behöver du betala tillbaka de lånade pengarna. Därför bör du aldrig ansöka om lån som du inte är förmögen att återbetala.