Många svenskar ger sig varje år ut på nätet i jakt efter den bästa sjuk- och olycksfallsförsäkring som pengar kan köpa. Men det är lättare sagt än gjort att sålla agnarna från vetet och välja ut en försäkring i mängden. Det finns nämligen flera olika försäkringar som kan stämma in på denna beskrivning. Därför bör du rannsaka dig själv och göra detta val utifrån dina personliga förutsättningar och preferenser. Här tipsar vi om vad du bör tänka på när du gör ditt val!
Vilken är den bästa sjuk- och olycksfallsförsäkring jag kan teckna?
När det kommer till vilken som är den allra bästa sjuk- och olycksfallsförsäkring som försäkringsbolagen har att erbjudar tvistar de lärde. Men det är viktigt att vi börjar i rätt ände och faktiskt reder ut vad detta är för slags försäkring överhuvudtaget. Till skillnad från en ren och skär olycksfallsförsäkring ger dessa försäkringar dig ersättning vid såväl sjukdom som vid olycksfall – därav namnet på försäkringen.
Exakt hur mycket ersättning du kan få beror på flera olika faktorer. En av de viktigaste faktorerna är hur högt försäkringsbelopp du har valt i samband med att du tecknade försäkringen. Dessutom kan vissa försäkringar ha en karenstid som gör att försäkringen inte börjar gälla förrän karensen har löpt ut. Dessutom är det ganska vanligt att försäkringsbeloppet sjunker i takt med att du blir äldre. Därför är det viktigt att du jämför försäkringar och försäkrar dig om att du är till fullo införstådd med det finstilta i försäkringsvillkoren.
6 smarta tips för att teckna den bästa försäkringen för just dig
När du vill teckna den bästa sjuk- och olycksfallsförsäkring som erbjuds för dig bör du tänka på att göra jämförelsen utifrån:
- hur högt försäkringsbeloppet är
- vilka ersättningar som ingår i försäkringen
- vilka kostnadsersättningar som ingår
- vilka tilläggsförsäkringar du kan välja att teckna
- hur villkoren för respektive försäkring ser ut
- hur lång den eventuella karenstiden är.
Med detta sagt är det allra viktigaste att du faktiskt är rätt försäkrad utifrån ditt personliga behov. Därför behöver du noga överväga dina förutsättningar, preferenser och behov innan du börjar sålla agnarna från vetet och välja en försäkring att teckna.