Högre lön som psykologkonsult är bara en av fördelarna

Är du psykolog och funderar på hur din tillvaro skulle vara om du valde att arbeta som konsult? Vi kan redan nu avslöja att du sannolikt skulle få en högre lön som psykologkonsult än vad som är möjligt att få i annat fall. Med detta sagt finns det såklart flera olika faktorer att ta hänsyn till om du överväger att göra detta karriärval. Lönen är bara en faktor som du bör lägga i vågskålen när du fattar ditt beslut. Läs vidare så berättar vi om fler faktorer som du borde ta i beaktande!

Fler faktorer att väga in i beslutet när du överväger detta karriärval

Det finns som sagt var fler faktorer som du bör väga in i ditt beslut när du överväger detta karriärval. Visst, det är såklart trevligt att få en hög lön som psykologkonsult. Nedan berättar vi också mer om varför lönen är högre inom detta gebit. Men du bör också tänka på att det finns fler fördelar med att bli konsult, såsom att:

  • Flexibiliteten är större och du kan skapa en bättre balans mellan ditt arbete och din fritid.
  • Du kan lägga ett större fokus på behandlingen av dina patienter.
  • Du kan välja och vraka bland många spännande uppdrag hos olika uppdragsgivare.

Få högre lön som psykologkonsult för samma antal arbetade timmar

En stor fördel med att jobba för ett bemanningsföretag är att du på detta vis kan få högre lön som psykologkonsult. Faktum är att du i vissa fall till och med kan få bättre betalt trots att du kanske arbetar färre antal timmar. Detta har att göra med att det i dagsläget är en väldigt stor efterfrågan på psykologer i vårt land. Efterfrågan på din kompetens är faktiskt så pass stor att den är aldrig tidigare skådad. Därför speglar lönesättningen detta och resulterar alltså i högre löner än vad vi tidigare har sett.

Vad detta innebär för dig som enskild medarbetare är att du kan tjäna betydligt mer genom att jobba för ett bemanningsföretag. Detta jämfört med vad du hade tjänat om du istället hade arbetat direkt för din uppdragsgivare och varit anställd av denne. Detta är alltså en av de stora fördelarna med att bli konsult och låta sig hyras ut till uppdragsgivare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *