Vad kostar Approva företagslån?

När ett företagslån ska tecknas är det viktigt att jämföra flera olika långivare för att få så låg lånekostnad som möjligt. De flesta har individuell prissättning vilket innebär att priset sätts utifrån låntagarens kreditvärdighet. Detsamma gäller för Approva företagslån. Samtidigt visar räkneexempel på deras hemsida vad låntagaren ungefär kan räkna med för kostnad.

Alltid individuell prissättning

Approva använder individuell prissättning på deras företagslån. När en låneansökan kommer in tar de en kreditupplysning (Bisnode) och gör en kreditbedömning på företaget samt den person som står bakom ansökan. Ju starkare kreditvärdighet desto säkrare är det att pengarna kommer återbetalas – vilket ger lägre kostnad.

Prisexempel på Approva företagslån

Följande uppgifter är från kalkylatorn som finns på hemsidan, strax under ansökan till Approva företagslån. Detta är däremot enbart exempel då prissättningen är individuell:

  • Låna 100 000 kr
    Företaget behöver låna 100 000 kr och väljer att återbetala på 12 månader. Total summa att återbetala är då 124 000 kr. Kostnaden för lånet är totalt 24 000 kr. Varje månad betalas samma summa dvs. 10 333 kr.

  • Låna 50 000 kr
    Företaget har likvida problem och behöver en mindre summa som förväntas återbetalas inom några månader. Om återbetalning väljs på tre månader blir återbetald summa 53 000 kr, dvs kostnaden är 3000 kr. Varje månad betalas 17 667 kr. För att få ner månadsbetalningen väljer företaget istället en amorteringstid på 6 månader vilket minskar månadsbetalningen till 9 333 kr. Under denna period kommer det ha uppstått kostnader på 6000 kr för lånet.

Enkel ansökan – Snabbt svar

Ansökan till Approva företagslån sker via hemsidan och svar ges efter maximalt 15 minuter. Detta förutsatt att alla uppgifter är korrekta och inte avviker från de offentliga register som Approva även använder som underlag. Inom dessa 15 minuter har företaget även tagit kreditupplysning via Bisnode och därmed bedömt låntagarens kreditvärdighet.

I det fall som ansökan blir beviljad bifogas möjligheten att signera avtalet i ett mail. Efter signering kan pengarna betalas ut. Beroende på bank kan det ta olika lång tid innan pengarna finns på kontot men många gånger kan de betalas ut samma dag. I annat fall kommande bankdag. Med tanke på summa, amorteringstid, kostnad och ansökningsprocess är det tydligt att Approva riktar sig mot företag som vill ha en enkel och snabb lösning på ett mindre ekonomiskt problem. De vänder sig alltså inte till de som vill göra större investeringar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *