Tradecfd.se guidar inom CFD-handel

Tradecfd.se är en webbportal som ger information, guider och inspiration gällande handel i CFD. Att investera i CFD har flera fördelar – men även nackdelar. Som med alla investeringar är det viktigt att förstå vad man investerar i och hur investeringarna genomförs. Det är där som Tradecfd.se fyller en viktig funktion.

Kom igång med CFD

Första steget är att läsa de guider på Tradecfd.se som visar vad CFD är och hur handel sker med dessa kontrakt. Kortfattat så sker handeln i kontrakt som följer ett underliggande värdepapper, index eller pris på valuta/råvara. Genom CFD går det alltså att ta en position i en tillgång utan att behöva äga den. Detta möjliggör att investeringar kan ske i tillgångar som inte nås via klassiska aktiemäklare. Exempelvis kan en CFD-mäklare erbjuda handel i:

  • Råvarupriser
  • Index
  • Utländska aktier
  • Kryptovalutor
  • Valutor

Recensioner av handelsplattformar

När kunskap finns om hur CFD-handel sker är nästa steg att välja plattform. Även här hjälper tradecfd.se till genom recensioner av ett par olika handelsplattformar. Det som exempelvis skiljer sig åt mellan dessa plattformar är minsta insättningsbelopp/uttagsbelopp, vilka värdepapper som handel erbjuds i samt nivå på hävstång.

Vad är hävstång?

Hävstång kan användas för att ta en större position i ett värdepapper – med en mindre summa. Detta genom att multiplicera risken/chansen med en hävstång. CFD är enkla att använda vid hävstångshandel vilket innebär att exempelvis X2 kan väljas. Därmed kommer kursen på kontraktet att gå dubbelt så mycket uppåt, eller nedåt, i förhållande till tillgången.

Handla valuta, råvara, guld osv

Med kunskap om CFD och ett konto hos en CFD-mäklare är sista steget att välja vad investering ske i för tillgång. Med ett par artiklar guidar tradecfd.se vad man bör tänka på gällande olika tillgångar, hur investering sker och annan information. Detta gäller exempelvis för investeringar i guld, olja, råvaror i stort och kryptovalutor.

Tradecfd.se – Information, inte rådgivning

Tradecfd.se är noga med att påpeka att de enbart erbjuder information om CFD-handel. Den text som finns på hemsidan ska inte ses som rådgivning. Varje person måste alltså själv göra en riskbedömning och avgöra om en investering ska ske utifrån personens risknivå och investeringsprofil. Målet är att ha uppdaterad information på hemsidan men självklart kan felaktigheter uppstå. Det är därmed viktigt att man som investerare alltid även gör egen research.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *